Kleurentherapie Sauna

Licht kan grote invloed hebben op de gemoedstoestand van de mens. De kleurentherapie Sauna in Sauna Het Kuurhuys is een hete sauna van ongeveer 90 graden. In de Sauna zijn er lichttherapie lampen aanwezig. Kleurentherapie kan een bijdrage leveren aan het herstel van de energiebalans. Iedere kleur heeft zijn eigen unieke stimulerende eigenschappen.

In onze Kleurentherapie Sauna zijn de volgende kleuren van toepassing:

  • Groen; de kleur van de natuur. Groene kleuren helpen om intens en rustig te ontspannen, het levert een bijdrage aan emotionele evenwicht en heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel.
  • Blauw; de kleur van water. Blauwe kleuren kunnen het gevoel geven van een dromerige omgeving waardoor je kunt kalmeren en ontspannen. Daarnaast werkt blauw verkoelend op de geest.
  • Geel; de kleur van de zon. Gele kleuren helpen om de geest vrij te voelen en scherp te houden. De kleur geel brengt bovendien veel vrolijkheid met zich mee waardoor het een bijdrage kan leveren aan een opgewekt gevoel.
  • Rood; de kleur van vuur. Rode kleuren helpen om de geest te activeren en geven een aangenaam gevoel. Doordat rood warmte uitstraalt kan het een bijdrage leveren aan een opgewekt gevoel.

Om te voorkomen dat er warmtestuwing in het lichaam ontstaat, is het belangrijk om de stappen van de Sauna ronde te volgen. Deze kun je hier lezen.